header banner
Default

Een prominente vrouwelijke toezichthouder deelt haar mening over het verdwijnen van crypto- en bitcoin-valuta


Crypto en blockchain hebben altijd al vrachtladingen aan kritiek gekregen, zeker vanuit overheden. Maar inmiddels begint het tij te keren. Zelfs binnen de Amerikaanse overheid heerst hier en daar optimisme. De hoop op een bitcoin (BTC) spot beursfonds (ETF) is dit keer de reden.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

“Crypto gaat niet verdwijnen”

In een interview met CoinDesk TV verklaart Summer Mersinger, commissaris bij de Commodities Futures Trading Commission (CFTC), dat crypto niet op lucht gebaseerd is. Ook vindt ze de enorme hype rondom de Exchange Traded Funds (ETF’s) terecht. Beursfondsen voor cryptovaluta bestaan al een tijd, en Mersinger noemt dat er veel interesse in deze financiële producten is.

[Voorheen dachten] beleidsmakers dat [crypto] bijna een modetrend was waar mensen wel van zouden genezen. Nu we meer traditionele financiële bedrijven in de markt zien stappen is er alleen maar meer bewijs dat deze beursproducten niet zomaar gaan verdwijnen. De markt is klaar voor [spot-ETF’s],” verklaarde Mersinger.

Advertisement

Spot-bitcoin beursfondsen extreem dichtbij?

De markt is op het moment van schrijven erg optimistisch vanwege de hoop op spot-ETF’s voor bitcoin. Deze beursfondsen hebben geen futurescontracten als onderliggende waarde, zoals de bestaande ETF’s, maar de ‘echte’ bitcoins. Dat maakt de fondsen in theorie een stuk goedkoper, maar de SEC stribbelt inmiddels al een paar jaar tegen.

Toch lijkt de komst van zulke fondsen in de VS steeds groter te worden. Al acht bedrijven hebben aanvragen voor zulke fondsen gedaan. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft er ook één ingediend. Zelfs sommige politici eisen inmiddels dat de SEC de fondsen goedkeurt.

Ook is het opvallend dat de Verenigde Staten het enige grote rechtsgebied zijn waar de goedkeuring maar moeizaam dichterbij komt. In sommige andere landen bestaan de ETF’s al een tijd, waaronder in Nederland.

Bijzonder aan Mersingers opmerking is dat de CFTC helemaal geen rechtsbevoegdheid heeft over ETF’s, daar gaat de Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk over. De CFTC heeft meer zeggenschap over de rest van de crypto-markt, zoals over reguliere crypto exchanges. Zelfs de aanverwante beleidsmaker is dus positief.

Post Views: 6.157

Sources


Article information

Author: Ariel Robinson

Last Updated: 1702645681

Views: 1129

Rating: 3.8 / 5 (87 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ariel Robinson

Birthday: 1943-07-27

Address: USCGC Kline, FPO AP 72618

Phone: +4289902335525079

Job: Data Analyst

Hobby: Animation, Rowing, Surfing, Running, Basketball, Raspberry Pi, Painting

Introduction: My name is Ariel Robinson, I am a dazzling, cherished, daring, Adventurous, esteemed, valuable, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.